Nova imena – NOVO IME

Stefan Nikolić

Nije ni Supermen ni Betmen nego – Spira! Stefan Nikolić za one koji ga nisu još upoznali, je Novo Ime glume! Od malena, Spira je bio član omladinske scene u vranjskom pozorištu „Bora Stanković“, a svoje snove sledeo je do Niša gde je trenutno član Akademskog pozorišta Studentskog kulturnog centra. Obećao nam je doneti leto u januaru – te se radujemo postavci drugog dela teatrologije „Leto“ prema delu „Patuljci i vile“ Miloša Petkovića, koju nam Spira najavljuje. Držimo fige!

Filip Lazarević

Kaže da su njegove pesme namenjene za decu, ali ni mi neke stihove danima ne možemo izbaciti iz glave. Muzika je oduvek bila njegova velika ljubav i inspiracija, zato je naše Novo Ime pevanja Filip Lazarević! A, kada su mu u snu došli stihovi prve njegove pesme za decu, znao je šta mu je činiti – pesmu je zapisao, a kasnije i još mnogo njih. Tu negde zapisao je i svoju pobedničku prijavu za Novo Ime!

Marija Trajković

Prvi aparat Canon 600D je kupila 3. jula 2013. godine, uz pomoć svoje bake, i od tada počinje njena avantura sa fotografisanjem. Uživa u hvatanju pravih trenutaka i ima oko za detalje. Samo ćemo reći da joj je portfolio bogat za već 21.948 fotografija.I tu sigurno nije kraj. Ona je kreativna i ambiciozna devojka sa kamerom.  Ona je Marija Trajković – naše Novo Ime.

Ivica Mišić

Naše Novo Ime glume, Ivica Mišić, ima armiju fanova koju zabavlja svojim smešnim skečevima. Prostor pod reflektorima je njegovo prirodno stanište, a kamera ga naprosto obožava. Ima velike ambicije i želi da otpočne svoj zabavno-edukativni Youtube show, na kojem će prikazati sve svoje talente. A moramo priznati da je svestran. Bavi se glumom, stand-up komedijom, dobro pliva u voditeljskim vodama… Bolje da ovde stanemo! Ivice, želimo ti mnogo subscriber-a...

Anđela Budić

Matematika i umetnost? Spojila je nespojivo i tako odnela titulu Novog Imena!  Anđela Budić ima 22 godine i dolazi iz Požarevca. A, kaže da joj je karantin dao vremena da se konačno posveti svojoj velikoj ljubavi – crtanju. Oduševila je mnoge i tako sakupila najviše glasova u avgustu mesecu.  Ostaje nam samo da saznamo šta će joj biti glavna inspiracija i posle karantina.

Ivana Canić

Manjak samopouzdanja je kočio njen talenat, ali… onda se desio projekat „Novo ime", njeni crteži su ugledali svetlo dana, a ona se popela na tron. Ivana je nacrtala svoj put do titule šestog Novog Imena, a svoj talenat je iskoristila kako bi bila podjednako uspešna i u šminkanju, oslikavanju lica te grafičkom dizajnu. Kao umetnička duša, i u budućnosti se vidi baš tu – u svetu boja i kreativnih poteza.

Jovana Beljić

Završila je industrijski dizajn i specijalističke studije ilustracije. Slikarstvo joj je bilo hobi. A onda postalo njena najveća ljubav.Jovana veruje da je upornost ključ svakog uspeha, pa i njenog, i stoga želi da svojim primerom motiviše sve one koji dovoljno ne veruju u sebe. Da, ona je uspela, oslikala je svoju pobedu najlepšim bojama i postala naše sedmo Novo Ime!

 

Kaja Mandić Plavšić

Svi naši snovi se mogu ispuniti, ako imamo hrabrosti da ih pratimo", njen je moto, koji ju je doveo do titule osmog Novog Imena. Za Kaju muzika izražava sve ono što se ne može reći, a o čemu je nemoguće ćutati… Sa nepunih pet godina je sela za pijanino, a danas je studentkinja generacije Akademije umetnosti u Novom Sadu – odsek klavir. Najlepšim notama, kao univerzalnim jezikom koji svako razume, ispisala je svoju pobedu u novembru, pridodavši je tako dugoj listi svojih profesionalnih uspeha, priznanja i nagrada.

Dimitrije Beljanski

„Nove uši za novu muziku“, rekao je John Cage, pa i ne čudi da je upravo to životni moto našeg novog Novog Imena muzike, Dimitrija Beljanskog. U komponovanje se zaljubio još u osnovnoj muzičkoj školi, a kasnije je prigrlio gitaru i rok muziku te osnovao pank bend. Ipak, komponovanje je bilo i ostalo njegova najveća ljubav, koju je vremenom pretočio u odluku da mu bude životni poziv. Tako je nedavno završio Kompoziciju na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, a u međuvremenu pisao klavirsku, horsku, kamernu i orkestarsku muziku, kao i muziku za pozorište i film. Kao svoj poslednji uspeh u 2020. godine upisuje titulu Novog Imena muzike!

Ana Anastasov

Bavi se muzičkom kompozicijom i dizajnom zvuka za film, televiziju, radio i pozorište. Završila je Fakultet dramskih umetnosti (FDU) u Beogradu, smer Snimanje i dizajn zvuka. Studira na dva master programa. Ona je Ana Anastasov i, moglo bi se reći, prava je revolucionarka! Ova talentovana devojka iz Stare Pazove, naime, svoju ljubav prema muzici uspešno povezuje sa naukom, ali i ekologijom. Osmislila je zvučnu instalaciju „Aerosonar“ koja pokazuje zagađenje vazduha i uticaj čoveka, koji publika doživljava kroz muzičku kompoziciju. Glavna tema njenog umetničkog istraživanje na FDU je zagađenje u Srbiji, jer želi da ove ekološke probleme publika oseti čulom sluha. Ne čudi što je baš ona naše 10. i poslednje Novo Ime, zar ne?!

       

Želiš da se prijaviš na takmičenje ili želiš da daš svoj glas nekom od kandidata? Potrebno je samo da se prijaviš putem Facebook-a!

A sad, nešto sasvim drugačije!

Budi u stanju pripravnosti.