Ko je Novo Ime? – NOVO IME

Ko je Novo Ime?

Milica iz Novog Sada želi da objavi svoju prvu zbirku pesama. Nije sigurna kako.

Jelena iz Užica odmalena svira violinu. Želi svoj talenat da pokaže i drugima. Ima talenat, ali ne i priliku.

Nikola iz Kraljeva želi da snimi dokumentarni film kojim bi pokazao lepotu svog rodnog kraja. Poseduje znanje, ali ne i opremu.

Ko su ovi ljudi, pitate?

Mladi ljudi koji imaju snove i želje, a takvih je danas mnogo.

Mogli smo upotrebiti bilo koje ime da predstavimo one koji sanjaju da naprave iskorak, one koji žele da podele svoje znanje i talenat sa drugima, one koji veruju da mogu da zadive svet svojim umećem. Ali, nismo.

Jer, baš to bilo koje ime je ono koje mi tražimo.
Ime budućnosti.

Okej, u čemu je fora?

Šta je Novo Ime?

Program, projekat, platforma, prilika, podrška? Okej, sve to.

Ne pričamo tečno projektni jezik, ali ako već to mora tako, recimo to ovako:

Novo ime, koje u celosti podržava kompanija NOVO INVESTMENT, a koja na teritoriji Srbije deluje pod okriljem međunarodnog lidera u gejming industriji, grupacije Novomatic, je program podrške koji će dati vetar u leđa mladima i talentovanima poput Milice iz Novog Sada, Jelene iz Užica ili Nikole iz Kraljeva. Novo Ime je podijum koji konkretnom finansijskom podrškom na scenu želi da dovede neustrašive pojedince spremne da zasijaju u svom punom sjaju. Hajde ovako: Novo Ime je mesto gde će mnogi skriveni talenti jednom za svagda biti otkriveni.

Pošto nismo ljubitelji lika i dela birokratskog taloga papira, da bi postao Novo Ime, od uslova ti tražimo samo da imaš između 16 i 30 godina te da živiš na teritoriji Srbije. Komplikovano? Ej da, da ne zaboravimo: prvi i najvažniji uslov je da imaš talenat i ideju u koju veruješ. Tvoj talenat možda čuči u oblasti nauke, možda u oblastima kulture i umetnosti, a možda je u sferi sporta, ali to je nama zaista sasvim nevažno. Važno nam je da je talenat skriven u jednoj od tih oblasti i da imaš želju da ga podeliš sa svetom.

Sad ti nas zdravorazumski pitaš: A šta ja pa imam od toga da otkrivam svoj skriveni talenat i delim svoje genijalne ideje?

Dobro pitanje. Vidi ovako, dve su stvari ovde za tebe u igri.

Ubacivanjem svog talenta u naš inkubator dobijaš priliku za osvajanje mesečne, a novčane, nagrade. A kao šlag na tortu, dobijaš i publicitet, odnosno priliku da predstaviš svoj rad i talenat široj publici.

Dobijaš priliku da tvoje ime zaista postane Novo Ime.

I još nešto bitno treba da znaš – ukoliko ti u prvom pokušaju ne uspe da postaneš Novo Ime, imaš pravo da se prijaviš i svaki naredni put (što znači da tvoja prijava neće automatski dospeti u sledeći ciklus, već da iznova treba da ispoštuješ prijavnu proceduru).

S tim da svako samo jednom može postati Novo Ime, pa kad u tome i uspeš, prepusti priliku drugima da se okušaju. To je fer, zar ne?!

Ako ti je to sve okej, sad skok na tab u vezi sa samom prijavom i nagradama, da vidiš kako smo mi ovo samo sjajno smislili.

       

Želiš da se prijaviš na takmičenje ili želiš da daš svoj glas nekom od kandidata? Potrebno je samo da se prijaviš putem Facebook-a!

A sad, nešto sasvim drugačije!

Budi u stanju pripravnosti.